Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Biała kiełbasa po staropolsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełbasa biała surowa 1 kilogramów
smalec 1 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula 3 sztuk
ogórek kiszony 1 sztuk

Wykonanie:

Ułożyć kiełbasę w szerokim rondlu na dnie i zalać zimną wodą tak, by przykryła ją na 1 cm, dodać smalec i 2 łyżki oliwy. Wolno podgrzewać, na średnim ogniu, bez przykrycia. Po odparowaniu zrumienić kiełbasę na pozostałej oliwie, przykryć warstwa pokrojonych w piórka cebuli i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż cebula nabierze lekko brunatnego koloru. Usmażoną kiełbasę podzielić na porcje, udekorować plasterkami ogórka lub pomidora, posypać smażoną cebulą. Podawać na gorąco.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER