Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Faszerowane jajka w pomidorach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
musztarda 1,5 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pomidory 8 sztuk
rzeżycha 0,5 szklanek
liście sałaty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotować jajka na twardo. Ostudzone obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i utrzeć je z gęstą śmietaną oraz musztardą. Wymieszać z posiekanym koperkiem i ew. Doprawić pieprzem oraz solą. Masa napełnić połówki białek.
Z umytych, osuszonych pomidorów ściąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć środki, pozostawiając wokół ścianek dość grubą warstwę miąższu. W każdego włożyć po dwie połówki faszerowanych jaj. Na górze lekko je rozchylić. Ułożyć danie na półmisku wyścielonym rzeżuchą oraz młodymi listkami sałaty (ze środka). Można podawać z zimnym sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER