Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Jajka faszerowane po polsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 30 gramów
jajka 6 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
chrzan 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
żółtka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Ugotowane na twardo jajka, ostudzone w skorupkach delikatnie przeciąć wzdłuż na pół tak, by nie uszkodzić skorupek. Wyjąć białka i żółtka. Jajka i osaczone grzyby zmielić lub drobniutko posiekać, utrzeć z masłem, startym chrzanem, posiekana natką, solą i pieprzem do smaku oraz z żółtkiem surowym.
Farszem nadziać skorupki, posypać bułką tartą i smażyć farszem do dołu na rozgrzanej patelni. Podawać na ciepło lub na zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER