Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ryba w liściach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
barwena 8 sztuk
skórka z cytryny 8 sztuk
koper w pęczku 8 sztuk
winorośl liście 16 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Sprawione ryby opłukać, osuszyć, posolić. Do wnętrza każdej włożyć pasek skórki cytrynowej i gałązkę kopru. Liście winorośli umyć, usunąć ogonki i łykowate części, blanszować je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Dokładnie osuszyć. Ryby posmarować po wierzchu oliwą. Zawinąć w dwa zachodzące na siebie liście i spiąć wykałaczką. Położyć na rozgrzanym grillu i piec, często przekręcając, przez 8 -10 minut. Podawać z ryżem na sypko i sosem z kopru włoskiego i cytryny.

Uwagi:

Mogą być inne ryby, 8 paseczków skórki cytrynowej 8 gałązek kopru włoskiego


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER