Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sos wiosenny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
sól według uznania
cukier 1 szczypta
śmietana 1 szklanek
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
rzeżucha 0,5 szklanek
chrzan 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Ugotowane na twardo jajka obrać i oddzielić białka od żółtek. Żółtka przetrzeć przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny, dodać sól i cukier do smaku, rozprowadzić gęsta śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, rzeżuchą oraz startym chrzanem. Dodać drobno posiekane białko i wymieszać. Wstawić na 2,5 godziny do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER