Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Ćwikła z chrzanem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraczki 1,5 kilogramów
chrzan 100 gramów
ocet winny według uznania
kminek 10 gramów
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowane buraczki ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piec, aż będą miękkie. Upieczone obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starty świeży chrzan wymieszać z octem i dodać do buraczków, wymieszać z kminkiem. Doprawić do smaku sola oraz cukrem, wlać pół szklanki przegotowanej, ostudzonej wody. Tak przygotowana ćwikłę przełożyć do słoików, mocno ubić, aby cały sok znalazł się na wierzchu i buraki były pokryte płynem, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce lub piwnicy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER