Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z sera i rzodkiewek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rzodkiewki 2 pęczek
twarożki kozie (po 150g) 4 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone rzodkiewki przeciąć wzdłuż na pół. Wymieszać serki ze śmietaną, oliwą i drobno posiekanymi ziołami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 4 małe miseczki napełnić twarożkiem (można wyłożyć folią, aby łatwiej można było babeczkę wyjąć). Wstawić na 30 minut do lodówki. Wyjąć na talerz, udekorować rzodkiewkami i od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER