Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Klopsiki po grecku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone 50 dekagramów
bułka czerstwa 1 sztuk
twaróg 50 dekagramów
ogórek 1 sztuk
cebula 1 sztuk
jajko 1 sztuk
śmietana kwaśna 15 dekagramów
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
olej 2 łyżek stołowych
mięta 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
peperoni marynowane według uznania
oliwka marynowana według uznania

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Mięso mielone, cebulę, odciśniętą bułkę, jajko razem wymieszać, przyprawić i jeszcze raz wymieszać. Z masy uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze ok. 10 min. Ogórek umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umytą miętę posiekać. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Twaróg połączyć ze śmietaną, dodać ogórek, czosnek i miętę. Przyprawić do smaku. W sosie umieścić klopsiki. Dodać papryczki i oliwki. Podawać z pieczywem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER