Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Filety z dorsza w sosie migdałowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z dorsza 600 gramów
mleko 0.5 litrów
śmietana kremówka 2 łyżek stołowych
migdały 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Filety nasolić i posypać pieprzem. Gotować filety ok. 20 min. na bardzo małym ogniu w mleku zmieszanym z połową obranych i zmielonych migdałów. Ułożyć rybę na wygrzanym półmisku, polać mlekiem migdałowym zagęszczonym śmietaną i posypać pozostałymi migdałami.

Uwagi:

Migdały słodkie


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kayacz

Data: 2009-01-07

wszystkim smakowało tylko trzeba pamietać ze filet po rozmrożeniu wazy dużo mniej niż kupiony zamrożony ( ja robiłam z mintajem);]

Autor: Floress

Data: 2008-12-31

może być

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER