Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Schabowe w trzech smakach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety z kością ze schabu karkowego 6 sztuk
olej według uznania
sok z cytryny według uznania
keczup 3 łyżek stołowych
papryczka chilli 1 sztuk
tymianek według uznania
estragon według uznania
bazylia według uznania
pieprz ziołowy 1 łyżek deserowych
pieprz czerwony według uznania
czosnek 2 ząbki
wino białe 0,3 szklanek
curry 1 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną papryczkę drobniutko posiekać i wymieszać z keczupem, 3 łyżkami oleju, sokiem z cytryny, doprawić solą i posmarować 2 kotlety.
Wymieszać 3 łyżki oleju z posiekanymi ziołami oraz solą do smaku i posmarować 2 kotlety.
Utłuc kilka ziaren czerwonego pieprzu, dodać curry, roztarty czosnek, pieprz ziołowy oraz wino, ew. doprawić do smaku solą i posmarować kolejne 2 kotlety.
Zamarynowane kotlety włożyć w 3 naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie i piec po 10 minut z każdej strony. Podawać z grillowanymi warzywami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER