Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Grillowane medaliony z papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
szałwia 6 gałązki
musztarda miodowa 2,5 łyżek stołowych
olej 5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny i posmarować musztardą. Przykryć i wstawić na 30 minut do lodówki. Pokroić polędwiczki w poprzek na grubsze plastry. Plasterki boczku pokroić wzdłuż na cienkie paski. Plastry polędwiczki obłożyć z obu stron listkami szałwii i owinąć paseczkami boczku. Oczyszczona paprykę pokroić na kwadraty. Medaliony z polędwiczki nabić na metalowe szpadki, przekładając je papryką. Grillować je 30 minut, obracając i smarując olejem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER