Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Zupa z cukini

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukinia 2 sztuk
ryż 100 gramów
masło 50 gramów
koper według uznania
mleko 300 gramów
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
jajko 1 sztuk
jogurt naturalny 250 mililitrów
sól według uznania
curry według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

W średnio dużym garnku zagotowujemy posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę, masło oraz łyżeczkę soli. Gdy warzywa zmiękną dodajemy pokrojone drobno cukinie. Po pięciu minutach gotowania dodajemy także ryż. Gotujemy przynajmniej przez kolejne 20 minut, po czym dodajemy mleko, posiekany koper oraz szczyptę curry i pieprzu. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia oraz dodajemy jogurt wymieszany z jajkiem. Zupę podajemy na ciepło.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: becia102

Data: 2008-12-14

napewno to zrobię niedługo ale możesz mi powiedzieć dlaczego z curry

Autor: becia102

Data: 2008-12-14

bardzo fajny przepisik

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER