Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kiełkami sojowymi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kiełki soi 200 gramów
papryka czerwona 100 gramów
papryka zielona 100 gramów
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
sos sojowy japoński 1 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek deserowych
sól według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Kiełki sojowe przepłukać. Oczyszczone paprykę pokroić w cienkie paski i zblanszować w 2 litrach wrzącej wody, przełożyć na sito i przepłukać zimną wodą. 4 łyżki wody z blanszowania papryki wymieszać z pozostałymi przyprawami i doprawić do smaku. Dodać paprykę, kiełki i siekane natkę pietruszki, na krótko odstawić.

Uwagi:

Natka pietruszki posiekana


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Izzz

Data: 2009-04-20

Kiełki smakują świetnie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER