Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pita

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 2 sztuk
jogurt naturalny 500 gramów
olej 1 łyżek stołowych
sól 0.5 łyżek deserowych
cukier 0.5 łyżek deserowych
mąka 600 gramów
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
kwasek cytrynowy 0.25 łyżek deserowych
smalec 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ubijamy jajka z jogurtem, dodajemy olej, sól, cukier oraz 1/3 przesianej mąki. Mieszamy dobrze i dodajemy pozostała mąkę, którą wymieszaliśmy wcześniej z sodą i kwaskiem cytrynowym. Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszki. Pieczemy w mocno podgrzanym piekarniku.

Uwagi:

Smalec, masło lub olej roztopione


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER