Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Babeczki czekoladowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czekolada gorzka 75 gramów
masło 125 gramów
goździki mielone 1 szczypta
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
mąka 125 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
mandarynki konserwowe 1 puszka
polewa czekoladowa 1 sztuk

Wykonanie:

Połamaną czekoladę stopić na parze. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch, dodać zimną czekoladę. Ucierać, dodając stopniowo po jajku, goździki oraz likier, a na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Natłuszczone foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości ciastem. Na wierzchu ułożyć osączone mandarynki. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zimne babeczki polać gotową polewą czekoladową, przygotowaną w/g przepisu na opakowaniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER