Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pieczone papryki w sosie pomidorowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka czerwona 12 sztuk
olej 0.5 szklanek
cebula 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
mąka 4 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Papryki opiekamy, obieramy ze skórek, obtaczamy w mące i smażymy w mocno podgrzanym oleju. Układamy je w dużym naczyniu - ogonkami na zewnątrz. Następnie przygotowujemy sos pomidorowy. Pokrojoną cebulę smażymy w oleju, w którym smażyliśmy papryki. Dodajemy obrane i starte na tarce pomidory. Gotujemy wszystko na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Wtedy zdejmujemy go z ognia i dodajemy pokrojony drobno czosnek, koperek i pietruszkę. Papryczki zalewamy sosem i podajemy gdy ostygną.

Uwagi:

Papryki czerwone lub zielone, natka pietruszki i koperek posiekane


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: bg

Data: 2011-06-21

DO LENA - musiałaś coś źle zrobić. Pozatym kuchnia bułgarska jest tłusta sama w sobie - smaki mojego dzieciństwa. A danie oczywiście polecam.

Autor: Lena

Data: 2007-10-20

ten przepis to nie jest to... sos nie smakuje tak jak powinien, przede wszystkim jest za tłusty. stanowczo nie polecam nikomu.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER