Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Małże w sosie winnym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
małża 1.5 kilogramów
cebula 1 sztuk
wino białe wytrawne 1 szklanek
liście dębowe 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Małże gotujemy, wyjmujemy je ze skorupek. Część z bulionu gotujemy wraz z posiekaną cebulą, winem, liściem laurowym i solą do smaku. Gdy jedna trzecia wyparuje, dodajemy podpieczoną na suchej patelni mąkę oraz wyjęte ze skorupek małże. Gotujemy przez 10 minut pod przykryciem na słabym ogniu


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER