Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Francuskie tosty z salsą truskawkową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
gałązki mięty według uznania
sok z limonki według uznania
cukier kandyzowany 50 gramów
pieprz 1 szczypta
chałka 1 sztuk
mleko 200 mililitrów
cukier waniliowy 2 sztuk
masło 50 gramów
jajka 2 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczone truskawki pokroić na ćwiartki, dodać posiekane listki mięty, sok z limonki, cukier kandyzowany oraz odrobinę pieprzu. Lekko przemieszać i odstawić na 60 minut do lodówki.
Czerstwa chałkę pokroić na grzanki. Jajka roztrzepać. Ciepłe mleko wymieszać z cukrem waniliowym. Masło roztopić.
Maczać tosty w mleku, a potem w jajku i piec na grillu z obu stron, smarując masłem, aż nabiorą złocistego koloru. Podawać gorące razem z salsą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER