Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kebab z kurczaka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 0.5 sztuk
pieprz mielony 1 łyżek deserowych
cebula 3 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Usuwamy z kurczaka kości. Kawałki mięsa solimy i pieprzymy. Wrzucamy mięso do głębokiego naczynia. W 1/2 litra wody gotujemy pokrojoną grubo cebulę przez 20 minut. Odcedzamy wodę i gdy ostygnie zalewamy nią mięso. Pozostawiamy tak na dwie godziny. Później wyjmujemy mięso, osuszamy czystą suchą szmatką i nadziewamy na szaszłyki. Pieczemy na słabym ogniu. Gdy mięso zacznie się rumienić, smarujemy go wytopionym tłuszczem z kurczaka (przy braku takiego możemy posmarować roztopionym masłem).


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: aisha40

Data: 2009-04-20

super:)

Autor: tadek78

Data: 2008-01-11

wyśmienite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER