Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Jachnija z cebulą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 6 sztuk
marchew 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
papryka słodka 1 łyżek deserowych
seler według uznania
oliwka czarna 10 sztuk
olej 0.5 szklanek
pietruszka 1 łyżek stołowych
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Kroimy cebulę w plasterki, solimy ją i dusimy z niewielką ilością wody. Gdy woda wyparuje, a cebula zmięknie, dolewamy olej i podsmażamy cebulę dodając pokrojoną drobno marchewkę. Po dziesięciu minutach dodajemy mąkę przypieczoną na suchej patelni i zmieszaną z 1/2 szklanki letniej wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy i paprykę. Dolewamy szklankę ciepłej wody i dorzucamy pokrojony drobno seler oraz oliwki. Na koniec posypujemy pieprzem i posiekaną pietruszką

Uwagi:

1 łyżka koncentratu pomidorowego lub trzy pomidory, świeże lub z puszki, bez skórki, przetarte


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER