Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Grillowane miodowe pałeczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
podudzia kurczaka 750 gramów
limonki 2 sztuk
sos sojowy 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Marynata: wymieszać sos sojowy z miodem, sokiem z cytryny oraz spora szczypta pieprzu.
Opłukane, osuszone mięso zalać marynatą, wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki. Osączone ułożyć na tackach do grilla i piec 30 minut, często obracając. Podawać na plasterkach limonki lub cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER