Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bufet kanapkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki chleba razowego 4 sztuk
ser żółty 200 gramów
parówki 2 sztuk
kiełbasa szynkowa 2 plastry
łosos wędzony 2 plastry
papryka zielona 0,5 sztuk
pomidorki koktajlowe według uznania
liście sałaty według uznania
listki bazylii według uznania
koperek według uznania
rzodkiewki według uznania
ogórek zielony 0,5 sztuk
masło według uznania

Wykonanie:

Posmarowany masłem chleb pokroić na kwadraty lub trójkąty. Obrane z osłonek parówki pokroić w plasterki. Plasterki sera pokroić na kawałki dwukrotnie większe niż kawałki chleba. Plastry łososia oraz plasterki kiełbasy przekroić na połówki. Oczyścić warzywa. Ogórek i rzodkiewki lub oliwki pokroić w plasterki, a paprykę na kwadraciki. Oczyszczoną sałatę oraz zioła osuszyć i porwać na kawałki.
Na każdym kawałku chleba układać warstwowo sałatę, ser, wędlinę lub łososia i warzywa. Każdą kanapeczkę udekorować ziołami i przebić kolorowa szpadką lub wykałaczką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER