Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ziołowe pulpeciki z sosem pomidorowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone cielęce 250 gramów
bułka tarta 1 łyżek stołowych
zioła 2 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
białka 1 sztuk
pomidory konserwowe 0,5 puszka
cebula 0,5 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk

Wykonanie:

Wyrobić mięso z bułką tartą, białkiem oraz posiekanymi ziołami (koperek, natka pietruszki, tymianek). Doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Z masy uformować małe pulpeciki i smażyć ze wszystkich stron na oleju, aż się zrumienią.
Sos: w garnku rozgnieść pomidory widelcem, dodać 2 łyżki wody, posiekana cebulę i pokrojone drobno papryki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minut na małym ogniu, aż zgęstnieje. Podawać w sosjerce, do pulpecików.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER