Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Duszone grzyby w winie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 0.5 kilogramów
masło 0.7 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 1 szklanek
pieprz mielony 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Kroimy grzyby w kawałeczki i wrzucamy do podgrzanego tłuszczu. Dusimy na umiarkowanym ogniu. Mąkę przypiekamy na suchej patelni do uzyskania koloru brązowego i mieszamy z winem. Po 45 minutach duszenia grzybów dodajemy wcześniej przygotowaną mąkę z winem. Solimy i dusimy całość pod przykryciem na słabym ogniu, aż grzyby zupełnie zmiękną. Danie podajemy ciepłe, posypując świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Uwagi:

Masło lub olej


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER