Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczone ruskie pierogi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 100 gramów
serek homogenizowany 50 gramów
żółtka 2 sztuk
twaróg 350 gramów
ziemniaki 750 gramów
cebula 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki, odcedzić i lekko ostudzone zmielić razem z twarogiem. Oczyszczona, posiekana cebulę podsmażyć na oleju. Wymieszać z twarogiem i ziemniakami. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Ciasto; z przesianej maki, margaryny, serka homogenizowanego oraz żółtek i szczypty soli zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Schłodzić je w lodowce.
Z ciasta na posypanej maka stolnicy rozwałkować partiami cienkie placki i szklanką wycinać kółka. Na każde nakładać porcje farszu. Złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Blachę do pieczenia wyścielić pergaminem. Ułożyć na niej pierogi i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER