Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa krem z serków topionych

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bulion warzywny 2 litrów
pieczarki 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
śmietana 1 szklanek
serek śmietankowy 4 sztuk
groszek ptysiowy według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone pieczarki oraz cebulę pokroić w plasterki i dusić na maśle. Przełożyć do rondla z bulionem i zagotować (część pieczarek odłożyć). Dodać serki i mieszając, gotować, aż serki się rozpuszczą. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do zupy i zagotować. Zupę zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Wymieszać śmietanę z żółtkami oraz odrobina gorącego wywaru i wlać do zupy, nie gotować. Zupę doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym, pieczarkami i posypaną posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER