Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki zapiekane z pastą brie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser brie 200 gramów
mleko 4 łyżek stołowych
orzechy włoskie 50 gramów
gruszka 1 sztuk
szczypiorek 0,5 pęczek
ziemniaki 6 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukany szczypiorek posiekać. obraną gruszkę zetrzeć na tarce i wymieszać z posiekanymi orzechami oraz mlekiem i utrzeć.
Wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Ostudzić i ściąć wierzchy. na ziemniaki nałożyć po łyżce farszu, przykryć plastrami sera i posypać szczypiorkiem. zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER