Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Bagietki na cztery sposoby

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bagietki krótkie 4 sztuk
ser żółtyu 350 gramów
zioła swieże według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
pomidory 2 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
mozzarella 100 gramów
parmezan 4 łyżek stołowych
pieczarki 300 gramów
cebula 0,5 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
śliwki suszone według uznania
boczek wędzony 200 gramów
wino czerwone 0,5 szklanek
pieczeń wołowa 300 gramów
gruszki z octu 2 sztuk
orzech według uznania
ser pleśniowy 200 gramów

Wykonanie:

Przekroić wzdłuż bagietki. 2 kawałki skropić oliwą. Obłożyć plasterkami pomidorów, mozzarelli, przyprawić. Posypać startym żółtym serem oraz parmezanem. Oczyszczone, pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle z posiekana cebulą, doprawić do smaku. Nałożyć na 2 połówki i posypać startym serem. Śliwki namoczyć w winie. nałożyć wraz z plasterkami boczku na kolejne 2 połówki. Posypać żółtym serem. W plasterki pokroić pieczeń wołową, a gruszki w paski. Ser pleśniowy pokruszyć, a orzechy posiekać. nałożyć na pozostałe połówki. Przygotowane bagietki zapiekać ok. 9 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe udekorować świeżymi ziołami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER