Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Babka z mięsa z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 700 gramów
cebula 1 sztuk
kajzerka 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
jajka 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
oliwki czarne nadziewane 100 gramów
oliwki zielone nadziewane 100 gramów
orzechy laskowe 100 gramów
orzeszki pini 100 gramów
pomidory suszone z oliwy 3 sztuk
fileciki sardeli 2 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
tłuszcz według uznania
zioła prowansalskie według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekana cebulkę podsmażyć na maśle i ostudzić. Sucha kajzerkę namoczyć w śmietanie, lekko odcisnąć i zmiksować. Do mięsa dodać podsmażoną cebulę, namoczona bułkę, żółtka, zrumienione na suchej patelni posiekane orzechy oraz posiekane suszone pomidory. Doprawić do smaku czosnkiem roztartym z sardelami, ziołami, sola oraz pieprzem. Masę wymieszać z ubita na sztywno piana z białek. przełożyć do natłuszczonej, posypanej bułką tarta formy i piec ok. 50 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER