Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Tatar klasyczny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
tatar wołowy 250 gramów
żółtka 3 sztuk
ogórki konserwowe 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

W razie konieczności do mięsa, które jest już wstępnie doprawione, dodać sól oraz pieprz zgodnie ze swoimi upodobaniami. całość podzielić na 3 porcje i ładnie uformować na talerzach, tworząc wgłębienie, do którego wbić po jednym żółtku. Wokół tatara ułożyć bardzo drobno posiekaną cebulę oraz ogórki konserwowe. Jedząc, mieszamy wszystkie składniki w wybranych przez siebie proporcjach. do tatara można dodać także szczypiorek, oliwki czy kapary.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER