Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sandwicze z indykiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki chleba tostowego z ziarnami zbóż 8 sztuk
pierś indyka wędzona 8 plastry
cebula czerwona 1 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
papryka marynowana 3 sztuk
ser żółty 4 plastry
kiełki według uznania
majonez 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrać cebulę oraz ogórek i pokroić w plasterki, a paprykę na kawałki. masłem posmarować 4 kromki chleba i zrumienić w gorącym piekarniku (195 stopni). Wyjąć i lekko przestudzić. pozostałe kromki przykryć plasterkami sera, wstawić do gorącego piekarnika i podpiec do rozpuszczenia sera - 6 minut. Zrumienione kromki (bez sera) posmarować majonezem, nałożyć kolejno kawałki papryki, plasterki cebuli, wędzonej piersi indyka, ogórka i znów kawałki papryki. posypać kiełkami np. rzodkiewki, oprószyć solą oraz pieprzem. Na wierzchu położyć gorące, podpieczone kromki chleba z rozpuszczonym serem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER