Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Tosty z serem, jajkiem i pomidorami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki chleba tostowego 8 sztuk
ser mozzarella 8 plastry
szynka 8 plastry
sos pesto pomidorowy 8 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
jajka przepiórcze 8 sztuk
pomidorki koktajlowe 8 sztuk
pomidory 2 sztuk
listki bazylii według uznania
majonez 4 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte duże pomidory pokroić na plastry, a pomidorki małe - umyć, ponacinać na krzyż tak, by się nie rozpadły, ale dały się rozłożyć, tworząc kształt kwiatu. Jajeczka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Z każdego odciąć czubek. kromki pieczywa posmarować pesto. Na każdym ułożyć po plastrze szynki i po 2 plastry pomidora, nakryć serem, posypać ziołami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 195 stopni. Zapiekać ok. 10 minut do zrumienienia sera. Przed podaniem tosty cienko posmarować majonezem. Na każdej kromce ułożyć pomidorek koktajlowy, w jego środku ustawić jajko, tworząc kwiat. Oprószyć sola oraz pieprzem i udekorować listkami bazylii.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER