Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Tosty z serem pleśniowym i gruszkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kromki chleba tostowego 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
gruszki 2 szklanek
orzechy włoskie 6 sztuk
ser rokpol 4 plastry
śmietana 1 łyżek stołowych
brandy 25 mililitrów

Wykonanie:

Na ruszcie ułożyć kromki chleba i piec ok. 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Po 2 minutach przewrócić na drugą stronę. Przyrumienione tosty posmarować masłem. Umyte małe gruszki obrać, przekroić na pół, gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze śmietaną i brandy. Połówki gruszek ułożyć na tostach wydrążeniem do góry. 4 orzechy grubo posiekać i nałożyć do wydrążonych gruszek. Obłożyć je przygotowaną masa serową. Tosty zapiekać 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Podawać udekorowane odłożonymi orzechami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER