Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczona dynia faszerowana

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dynia 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
piersi z kurczaka 250 gramów
chleb tostowy 100 gramów
śmietana 150 mililitrów
orzechy włoskie 100 gramów
ser roquefort 100 gramów
ser żółty miękki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 szczypta
pieprz 1 łyżek deserowych
olej według uznania

Wykonanie:

W umytej, osuszonej dyni wyciąć otwór o średnicy ok. 10 cm. Pokrywkę odłożyć. Wyjąć nasiona i lekko ja wydrążyć, środek posolić i posmarować olejem.
Mięso pokroić w kostkę. Chleb namoczyć w śmietanie. orzechy posiekać. Do posolonego mięsa dodać chleb i razem zmiksować. Oba rodzaje serów pokroić w kostkę. do masy mięsnej dodać orzechy, połowę sera pleśniowego, skórkę z cytryny oraz pieprz. Farszem napełnić dynię i przykryć odciętą częścią. Ułożyć w brytfannie i piec 30 minut w 180 stopniach. Zdjąć dyniową pokrywkę, farsz posypać pozostałym serem i piec jeszcze 15 minut, aż ser się przyrumieni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER