Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Duszona ryba veracruz

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 2 sztuk
filety rybne 800 gramów
sok z cytryny według uznania
olej 3 gramów
pomidory konserwowe 400 gramów
bulion warzywny 200 mililitrów
oliwki zielone 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. Oczyszczone papryczki drobno posiekać. Oczyszczone filety rybne oprószyć sola oraz pieprzem i skropić obficie sokiem z cytryny.
Cebule podsmażyć na oleju rozgrzanym w żaroodpornym naczyniu. Dodać czosnek, papryczkę i podsmażyć. Zalać wszystko pomidorami i bulionem. Mieszając, doprawić solą oraz pieprzem i zagotować. Garnek zdjąć z ognia i włożyć do niego rybę oraz oliwki. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Dusić potrawę ok. 20 minut. Podawać z pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER