Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Hamburgery sojowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
soja 200 gramów
jajka 2 sztuk
kajzerka 2 sztuk
śmietana 100 mililitrów
natka pietruszki 1 pęczek
olej według uznania
bułki do hamburgerów 4 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
ketchup według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

W dużej ilości wody namoczyć soję na 8 godzin, aby potroiła swoją objętość. Odcedzoną zmielić. Dodać jajka, namoczone w śmietanie czerstwe kajzerki i znowu całość zmielić. Do masy dodać posiekana natkę pietruszki, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Z masy uformować kotlety i smażyć z obu stron na rumiano.
Przekroić na pół bułki do hamburgerów. Oczyszczona cebulę pokroić w krążki, pomidor w plastry, a szczypiorek posiekać. Obłożyć bułki usmażonymi kotletami, plasterkami pomidora i cebuli. Polać ketchupem, posypać szczypiorkiem i doprawić do smaku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER