Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Krem mango

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mango 2 sztuk
śmietana kremowa 300 mililitrów
cukier 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania

Wykonanie:

Z mango odciąć miąższ jak najbliżej pestki. Kilka cienkich plasterków owocu pozostawić do dekoracji, a resztę miąższu zmiksować. Schłodzona śmietanę ubić z cukrem na sztywno, kilka łyżek odłożyć, a resztę delikatnie wymieszać z mango. Przełożyć krem do pucharków i wstawić do lodówki na 60 minut. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i udekorować pozostałą bitą śmietaną oraz plasterkami mango.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER