Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krem pomarańczowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
madera 175 mililitrów
brandy 2 łyżek stołowych
pomarańcza 1 sztuk
biszkopty migdałowe 10 sztuk
śmietana kremowa 600 mililitrów
Cynamon według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Maderę ubić z brandy, skórką oraz sokiem z połowy pomarańczy (drugą połowę podzielić na plastry) i 120g cukru. Wlać śmietanę i ubijać, aż powstanie gesty krem. Biszkopty wsypać do 6 wysokich kieliszków, zalać kremem i schłodzić. Podawać posypane cynamonem i udekorowane plastrami pomarańczy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER