Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Mięso z porzeczką i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotleciki jagnięce z kostką 2 sztuk
oliwa według uznania
miód 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 gałązki
ser kozi pleśniowy mały 1 sztuk
sok z czrnej porzeczki 200 mililitrów
porzeczka czarna 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Posmarować mięso łyżką oliwy i łyżką miodu, posypać rozdrobnionym czosnkiem oraz posiekanym rozmarynem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie delikatnie posolić i obsmażyć na oliwie do zrumienienia. Na mięsie położyć po kawałku sera i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Czas pieczenia zależy od tego jak bardzo wypieczone mięso lubimy. Gdy ser na mięsie zacznie się rumienić, wyjąć mięso z pieca.
Sos porzeczkowy: na patelnię, na której smażyło się mięso wlać sok z czarnej porzeczki, dodać druga łyżkę miodu, szczyptę soli i redukować ok. 5 minut na dużym ogniu. Dodać owoce porzeczki i trzymać na ogniu, dopóki sos nie nabierze konsystencji syropu. porzeczki powinny być ładnie widoczne.
Wyłożyć sos na talerz, delikatnie przenieść mięso i ułożyć na powierzchni. Oprószyć pieprzem. Podawać ze smażonym krotko na maśle świeżym szpinakiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER