Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Fajita

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
listki kolendry 0,5 szklanek
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pierś kurczaka 100 gramów
polędwica wołowa 100 gramów
cebula 50 gramów
papryka czerwona 60 gramów
papryka zielona 60 gramów

Wykonanie:

Marynata: wymieszać posiekana kolendrę z posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, sosem sojowym oraz olejem.
Paski piersi kurczaka oraz polędwicę wołową zanurzyć w marynacie na 6 godzin, a najlepiej na cała noc.
Oczyszczoną cebule i paprykę pokroić w piórka. Na grillu lub patelni grillowej usmażyć na złoty kolor mięso, dodać warzywa i grillować jeszcze parę minut. Meksykanie jedzą danie prosto z patelni.
Fajitę podawać z grillowanymi tortillami. Jako dodatek można podać mus z fasoli i czerwona marynowana cebulę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER