Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Homar smażony

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 7
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso homara 510 gramów
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
wywar z kurczaka 125 mililitrów
papryka czerwona 1 sztuk
fasola kiełki 225 gramów
kasztany wodne 225 gramów
brokuła 225 gramów
kapusta pekińska 370 gramów
sól 0.5 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk

Wykonanie:

Homara pokroić na małe kawałki (na raz do ust). Jeśli mięso jest zamrożone ? należy je wcześniej rozmrozić. W głębokim rondlu, na rozgrzanym oleju, smażyć 1 minutę homara z czosnkiem. Dodać warzywa i dusić na małym ogniu, bez przykrycia 5 minut. Dodać sól i pieprz. Jajko ostrożnie wymieszać z wywarem, a następnie wlać do homara i warzyw. Zwiększyć nieco ogień, ale nie wolno dopuścić do zagotowania. Podawać z ryżem.

Uwagi:

Homar świeży lub mrożony, czosnek drobno posiekany, kapusta pekińska poszatkowana


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

:D

Autor: angilela

Data: 2007-11-30

przepis jest super chociaż nie lubie homara ;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER