Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sos pomidorowy do pizzy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidor 2 gramów
czosnek 2 ząbki
cebula 1 gramów
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
olej 7 łyżek stołowych
ostra papryka 1 łyżek deserowych
słodka papryka 1 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Cebulę i czosnek drobno pokroić i przyrumienić na oleju. Pomidory pokroić w kostkę. Wrzucić do cebuli i czosnku. Posolić, popieprzyć, dodać zioła prowansalskie, ostrą i słodką paprykę. Dusić przez ok. 7 min. Na końcu dodać przecier pomidorowy i dusić przez 3 min. Smacznego!!!

Uwagi:

Sos ten można dodawać do wielu potraw np. zupa.

Autor: pomidor1312

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER