Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka meksykańska z mięsem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe mielone 400 gramów
ziemniaki 600 gramów
cebula 1 sztuk
kukurydza konserwowa 200 gramów
papryczka chili 2 sztuk
pomidory 2 sztuk
jajka 3 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
czosnek 2,5 ząbki
oregano 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na oliwie zrumienić mięso, dodać oczyszczoną posiekana cebule oraz czosnek i smażyć 3 minuty. Dodać osączona kukurydzę oraz oczyszczone, posiekane papryczki i obrane ze skórki oraz pokrojone na kawałki pomidory. Mieszając, doprawić oregano, sola oraz pieprzem.
Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone - zmielić i wymieszać z masłem, żółtkami oraz pianą ubitą z białek.
Do żaroodpornego naczynia włożyć masę mięsną, a na wierzchu rozłożyć puree ziemniaczane i posypać startym żółtym serem. Piec 30 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER