Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa z porów z mięsem mielonym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone mieszane 250 gramów
bulion warzywny 2 litrów
marchewka 2 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
pieczarki 500 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pory 4 sztuk
serek topiony (duży) 1 sztuk
śmietana według uznania
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki dodać do gorącego bulionu i gotować 20 minut na małym ogniu.
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Połowę podsmażyć na maśle i dodać do gotującej się zupy razem z niepodsmażonymi. Oczyszczone pory pokroić w skośne plasterki i tez dodać do zupy, gdy wszystkie warzywa będą już miękkie. Gotować jeszcze 5 minut. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Włożyć serek topiony i mieszać, aż się całkowicie rozpuści.
Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju, doprawić solą oraz pieprzem i włożyć do zupy. Wymieszać ze śmietaną i podawać z posiekaną natką.

Uwagi:

Z mielonego mięsa, przesmażonej cebulki oraz tartej bułki można zrobić pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i podsmażone włożyć do zupy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER