Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Rogaliki z ciasta francuskiego

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
migdały 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
twarożek waniliowy 150 gramów
Cynamon 1 szczypta

Wykonanie:

Na suchej patelni zrumienić posiekane orzechy oraz migdały i wymieszać z twarożkiem, miodem oraz cynamonem (trochę migdałów odłożyć do dekoracji).
Rozmrożone ciasto zwinąć w kulkę i rozwałkować na cienki okrągły placek. Okrąg podzielić na 8 części, krojąc jak tort. Na szerszą część każdego kawałka nałożyć po łyżce kremu orzechowego. Ciasto zrolować, zaczynając od szerszych brzegów. Brzegi ciasta dokładnie zlepić i wygiąć w kształt rogalików. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajkiem oraz posypać resztą posiekanych migdałów. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER