Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Węgierki pod kruszonką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
węgierki 300 gramów
mąka 80 gramów
masło 40 gramów
masło 1 łyżek deserowych
cukier 40 gramów
Cynamon według uznania
miod według uznania
brandy według uznania

Wykonanie:

Kruszonka: zimne masło, mąkę oraz cukier bardzo szybko zagnieść, dodając szczyptę cynamonu. Zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.
Na teflonowej patelni rozpuścić łyżkę masła, wrzucić wypestkowane owoce i smażyć 3 minuty na dużym ogniu. Dodać 4 łyżki płynnego miodu i dusić jeszcze 5 minut z dodatkiem łyżeczki cynamonu. Na koniec dodać 3 łyżki brandy. Zawartość patelni przełożyć do małych form do zapiekania. Ciasto zetrzeć na tarce, by powstała kruszonka. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, tak by kruszonka się wyzłociła.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER