Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Brzoskwinie w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
wino białe wytrawne 0,5 listków
jajka 2 sztuk
cukier 500 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
olej według uznania
sól 1 szczypta
cukier puder według uznania
Cynamon według uznania

Wykonanie:

Wymieszać mąkę, wino, 2 łyżki oleju, szczyptę soli oraz żółtka. Sztywną pianę ubić, dodając cukier i delikatnie połączyć z winnym ciastem. W cieście moczyć połówki brzoskwiń i smażyć na dużej ilości mocno rozgrzanego oleju. Po wyjęciu osączyć na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER