Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Brokuły w sosie orzechowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brokuły 300 gramów
masło orzechowe 2 łyżek stołowych
kostka rosołowa 0,5 sztuk
papryka mielona ostra 1 szczypta
cukier według uznania

Wykonanie:

Sos: rozpuszczoną w wodzie kostkę rosołową gotować. Dodać masło orzechowe, mieszając, zagotować. Doprawić do smaku papryka oraz cukrem. Jeśli sos nie jest dostatecznie gęsty, dodać więcej masła orzechowego.
Oczyszczone, podzielone na małe różyczki brokuły ugotowane na parze ułożyć na talerzu i polać ciepłym sosem.

Uwagi:

Potrawę można też dodatkowo posypać orzeszkami ziemnymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER