Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Biała ryba w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
olej 8 szklanek
papryka mielona 1 łyżek deserowych
filety białej ryby 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
woda gazowana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Olej rozgrzać w garnku do 190 stopni. Połowę papryki słodkiej lub ostrej wymieszać w miseczce z łyżką soli. Opłukane, osuszone filety pokroić w paseczki. Mąkę wymieszać z pozostałą papryką, 3 łyżeczkami soli i 1 łyżką pieprzu. Dodać wodę mineralna lub piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na zloty kolor - 4 minuty. Osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć sola paprykową i podawać z sałatą.

Uwagi:

Biała ryba: panga, sola, dorsz.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER