Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kaczka na słodko

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z kaczki 600 gramów
oliwa według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
miód 4 łyżek stołowych
krupnik (alkohol) 40 gramów
sok z pomarańczy 80 gramów
czosnek według uznania

Wykonanie:

Marynata: oliwę wymieszać z majerankiem, zmiażdżonym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Skórkę z piersi kaczki naciąć na krzyż i marynować mięso 2 dni, zanurzone w przygotowanej marynacie. Co jakiś czas mięso obracać. Smażyć na oliwie, skórką do dołu, aż wytopi się i będzie chrupiąca. Przewrócić filety i jeszcze przez moment smażyć.
Wymieszać miód z alkoholem oraz sokiem z pomarańczy i polać tym kaczkę.

Uwagi:

Do sosu można dodać też odrobinę masła, wtedy będzie bardziej zawiesisty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER